header flowerpower ede

Wie zijn wij

Wij zijn “FlowerPower”, bewoners van de Bloemenbuurt in Ede. Samen proberen we het leven in de buurt mooi te maken. Je ziet dat bijvoorbeeld bij de activiteiten die we organiseren rondom feestdagen. Denk aan de Kerstwandeling of de Paasbrunch. En ook iets als de KidsPower kinderclub of de Vrouwenochtenden. Allemaal leuke momenten waarop bewoners van de Bloemenbuurt elkaar ontmoeten en een fijne tijd samen hebben.

Omdat het buurtgebouw in 2021 leeg kwam te staan hebben wij samen met een aantal partners in de buurt daar een mooie invulling voor bedacht. Want tenslotte biedt een gebouw veel mogelijkheden voor ontmoeting en verbinding. Daarom vind je ons ook in De Stek, aan de Begonialaan.

Hoe het begon…

In 2013 hadden enkele gezinnen in de Bloemenbuurt hetzelfde idee en verlangen: het goede leven delen met de mensen in de buurt. Ze hadden zelf veel ontvangen van God en dat wilden ze delen met de mensen om hen heen. Ze geloofden dat Jezus alles voor hen had gedaan om een gelukkig leven te kunnen leiden. Hij zei tegen hen: laat aan de mensen om je heen zien wat ik bedoel met dat gelukkige leven. Daarom werd het “Leven! in de Bloemenbuurt”. Ze bedachten de naam FlowerPower voor de groep.

Zonder een vooropgezet plan ontstonden af en toe initiatieven: een gezamenlijke “Levende kerstkaart” (een kerstborrel op straat), het opknappen van een tuin en andere hand- en spandiensten. Buurtgenoten vertelden dat ze behoefte hadden aan een kinderclub. Die is toen door FlowerPower onder de naam KidsPower gestart. De meeste andere acties kregen zo ook een leuke naam die past bij FlowerPower. Uiteindelijk is FlowerPower gegroeid tot een grote groep mensen in de Bloemenbuurt. Zij zijn allemaal op een bepaalde manier betrokken op elkaar geraakt en op de mensen om hen heen. Dat is FlowerPower: voor de bloei van de buurt!


Als buurtinitiatief nemen we ook deel aan Ede Doet. Buurtbewoners kunnen onze initiatieven steunen met de Ede Doet bonnen die ze periodiek ontvangen.

FlowerPower is als project verbonden aan Stichting Werkers in de Wijngaard. Dat maakt dat giften aan FlowerPower fiscaal aftrekbaar zijn (ANBI-status). Wil je meer weten over Stichting Werkers in de Wijngaard, klik dan hier.

wie zijn wij flowerpower ede bloemenbuurt
kids power bloemenbuurt ede
paas flowerpower ede bloemenbuurt
tuin flowerpower ede bloemenbuurt
vrouw power bloemenbuurt ede
kerst flowerpower ede bloemenbuurt
kerst flowerpower ede bloemenbuurt
nieuwsbrief flowerpower bloemenbuurt ede
vogeltje flowerpower ede